Szybki w przygotowaniu, słodko-kwaśny, bardzo bardzo zdrowy deser, który można zrobić dzień wcześniej i zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Nie zawiera białego cukru, co jest ogromnym plusem dla naszego organizmu. Niesamowicie pachnie cynamonem i równie dobrze smakuje, polecam!
Składniki na 2 porcje:
- 3 średniej wielkości łodygi rabarbaru
- 0,5 szklanki wody
- 3 łyżki miodu
- cynamon do smaku (około 1/2-3/4 łyżeczki)
- jogurt naturalny (około 150 g- jak na zdjęciu)
- płatki owsiane/otręby/muesli
- Rabarbar umyć, pokroić na kawałki o długości około centymetra.
- Wsypać do garnka, dodać wodę, miód i cynamon, wymieszać.
- Gotować kilka minut (ok. 5-7) mieszając od czasu do czasu, aż rabarbar będzie miękki.
- Zostawić do ostygnięcia, następnie przełożyć do pojemników/słoiczków i wstawić do lodówki.
- Po schłodzeniu przygotowanego musu na wierzch wyłożyć jogurt naturalny i posypać np. muesli (ja użyłam otrębów owsianych).
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz